Yentl en de Boer

Opleiding

Yentl en de Boer bestaat uit Yentl Schieman en Christine de Boer. Klasgenoten op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en afgestudeerd aan deze opleiding op de AHK in 2009.

Yentl en de Boer studeerden af met de voorstelling Kom je op ons partijtje? De voorstelling werd meteen geselecteerd voor het Vondelfestival en het Amsterdams Fringe Festival, waar ze een aanbeveling van de jury kregen.

Theater

In 2012 maakten ze de voorstelling Club Silenzio en wonnen hiermee de Fringe Silver Award. In 2013 maakten Yentl en de Boer opnieuw onderdeel uit van de nieuwe voorstelling van Club Silenzio, genaamd Club Silenzio in Space. In 2014 speelden ze hun laatste Club Silenzio, The Final Quest voorstelling voor het Amsterdams Fringe Festival.

In 2013/2014 hebben ze met hun voorstelling ‘De Mensen’, de Wim Sonneveldprijs en de Publieksprijs van het Amsterdamse Kleinkunst Festival gewonnen.

In 2014 waren Yentl en de Boer te zien met hun eerste avondvullende voorstelling: De Meisjes, regie: Dick van den Toorn.

 En met #Aanstormend van Bos Theaterproducties speelden zij in 2014/2015 in verschillende theaters door het land.

In 2015 wonnen ze met hun lied ‘Ik heb een man gekend’ uit hun voorstelling De Meisjes de Annie M.G. Schmidt prijs voor beste theaterlied van 2014.

In 2016 hebben ze een concert gegeven in The Dutch Centre in Londen. En waren Yentl en de Boer te zien met de landelijke tournee van hun tweede voorstelling: ‘De snoepwinkel is gesloten’, regie: Dick van den Toorn. Daarnaast gaven ze negen Zomerconcerten.
Afgelopen seizoen waren ze te zien met Yentl en de Boer in Concert en wederom de zomerconcerten. Op dit moment zijn ze aan het touren met hun nieuwste voorstelling ‘Magie’.

 

Televisie

In 2015 waren Yentl en de Boer te gast op Oerol voor Opium tv, waar ze elke dag een eigengeschreven liedje voor Oerol zongen.
Daarna waren Yentl en de Boer een vast onderdeel in Opium tv. En speelden ze elke week een eigengeschreven lied. Ze zijn te gast geweest in de Tafel van Taal en hebben hun lied voor de Hersenstichting ‘In mijn hoofd’ gezongen bij het Gala voor de Hersenstichting.

Yentl en de Boer waren ook te zien in twee afleveringen van Villa Achterwerk.

Vorig jaar waren ze maandelijks, met een speciaal over die maand geschreven lied, te zien bij RTL Late Night.

Muziek

Hun debuutalbum ‘De Plaat’ werd gereleased met een concert in het Vondelpark Openluchttheater. In 2015 hebben ze een single ‘Rome’ opgenomen met Nick & Simon.
Tijdens een concert in het Concertgebouw is hun cd ‘M’n snoep: live in het concertgebouw’ opgenomen.
Op dit moment is hun nieuwe CD ‘Morph’ onlangs uitgebracht, waarbij er ook voor de single ‘Meemaken of Niet’ een clip is opgenomen.

Prijzen en Nominaties

Nominatie: Neerlands Hoop 2016
Winnaar: Wim Sonneveld- en Publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2013.
Nominatie: Viva 400 2013
Winnaar: Fringe Silver Award 2012 voor de voorstelling Club Silenzio.
Winnaar: Annie M.G. Schmidt prijs, beste theaterlied 2014.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers