Sjoerd Spruijt

Opleiding

In 2011 behaalde Sjoerd zijn Bachelor aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Theater

Sjoerd was in 2019/2020 te zien als Rooster in de voorstelling Annie van Stichting Theater Alliantie waar hij een nominatie ontving voor beste mannelijk bijrol.

Daarvoor speelde hij in onder andere Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, regie: Paul Eenens en de rol van Bram Goudsmit in Soldaat van Oranje-De Musical van New Productions, regie: Theu Boermans. Ook speelde hij David in Warhorse van Stichting Theater Alliantie, regie: Drew Barr.

Sjoerd was te zien als swing en understudy van Johnny in Hij Gelooft in Mij van Joop van den Ende Theaterproducties, regie: Ruut Weissman, bij Toneelgroep De Appel in Big Five in Town, regie: David Johnson en bij Rick Engelkes Producties in Licht, regie: Dick van den Heuvel. Ook was hij te zien in Het Meisje met de Rode Haren van Toneel Haarlem, regie: Leon van der Sanden.

Televisie

Sjoerd speelde o.a. in Who’s In, Who’s out, Jeuk, Flikken Maastricht, Goede Tijden Slechte Tijden en DNA.

Overig

Hij kreeg een nominatie voor zijn rol als Rooster door Stichting Musical Awards in de categorie: Beste Mannelijke Bijrol en een nominatie voor zijn rol als Bram Goudsmit door MusicalWorld in de categorie: Beste Mannelijke Bijrol.

Daarnaast danste hij in 2009 in een Michael Jackson Tribute in Engeland met de groep Darebels.

Hij is ook de winnaar van het WK Hiphop 2011.

Foto's

Andere TvC'ers