Sander Plukaard

Opleiding

Sander studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.
Voorafgaand behaalde hij zijn propedeuse aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, acteursopleiding, en rondde hij succesvol het vooropleidingsjaar van ITS DNA af.

Theater

Sander speelde tijdens zijn opleiding in Human Cargo van De Toneelmakerij & AHK/HKU, regie: Ad de Bont.
Hij liep stage in de voorstellingen Verhalen uit het Wiener Wald bij het Amsterdamse Bos Theater, regie: Frances Sanders en Rijkemanshuis, regie: Olivier Diepenhorst (winnaar Ton Lutz Prijs 2013).
Hij studeerde af met de voorstelling De Bosjes, regie: Maren E. Bjorseth. Sander werd voor de rol van Knotten in de Bosjes genomineerd voor de ITS Kemn-A-ward 2013.
In de zomer van 2013 was Sander te zien in BosLab 4 samen met Yara Alink in de zelfgeschreven voorstelling Who is/We are (wannabe like Martha & George) begeleiding: Sarah Moeremans.
In januari 2014 brachten zij hun nieuwe voorstelling uit bij Frascati’s Fraslab: Molières Mensenhater.
In 2014 speelde Sander in de voorstelling Ashes to Ashes (Harold Pinter) van Olivier Diepenhorst bij de Toneelschuurproducties, De Laatste Zomer in het Amsterdamse Bos Theater en in Metro, regie Liesbeth Colthof bij de Toneelmakerij.
Vorig seizoen was Sander te zien in Stilte, regie Olivier Diepenhorst, in Phaedra’s Love van Sarah Kane, regie Nina Spijkers, beide van de Toneelschuur Producties en De wilde eend van Hendrik Ibsen, Frascati Producties, regie Maren Bjorseth. De afgelopen periode is Sander te zien geweest in Maarten de Meeuw, een kindervoorstelling van de Toneelmakerij, regie: Daniël van Klaveren. Daarna heeft hij met Alink & Plukaard zijn eigen voorstelling ‘As the world of Tsjechov’ gespeeld. Afgelopen jaar was hij ook te zien in de zomervoorstelling Romeo en Julia van Het Amsterdamse Bos Theater.
Vorig seizoen speelde Sander in ‘Lord of the Flies’ van NT-Jong, het Nationale Toneel, regie Noël Fischer en Sander was te zien met Schuur Atelier van Loek de Bakker met ‘This will end in tears’.

Afgelopen zomer speelde Sander op de parade, met Eva van Gessel hun veelgeprezen voorstelling Anatol, The Rise & Fall of a Sex Symbol. In het najaar van 2017 was Sander te zien in de voorstelling ‘De jonge Werther’ van Toneelschuur Producties, regie: Eline Arbo.
Afgelopen seizoen nam Sander de rol van Pierre Bokma over in Kosmopolis van NTGent in Nederland en België. Op dit moment speelt Sander in GELUK van Toneelschuur Producties, regie: Nina Spijkers.

Televisie / Film

Sander speelde mee in Loenatik, te Gek van Topkapi Films, regie: Johan Timmers en Heer en Meester, regie: Pollo de Pimentel.

Overig

Sander is een bariton, speelt piano en saxofoon en heeft ervaring met klassiek ballet en flamencodans.

Foto's

Geluidsfragmenten

Sander Belastingdienst Sander BMW Sander Moeder

Video's


Andere TvC'ers