Roben Mitchell

?: Sander van der Poel

Opleiding

Mitch studeerde in 2014 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij werkte daar samen met onder andere René Lobo, Erik Vos, Fania Sorel, Susanne Kennedy, Koos Terpstra en Steven van Watermeulen.

Theater

Mitch was onder andere te zien in de voorstellingen Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie (regie: Eva Line de Boer) bij HNTJong, speelde de dubbelrol van Howie en Inachis in SKY de musical (regie: Bobby Boermans) en als Ismaël in de door Peter Römer geschreven voorstelling Baantjer Live: de Cock en het Dodelijke Jubileum (regie: Frank van Laecke). Maar ook als Jonathan in De Familie van Nielie: Barst van Liefde van Theatergroep Kwatta (regie: Josee Hussaarts) en bij bij Het Nationale Toneel in William Shakespeare’s De Storm  (regie: Johan Doesburg).

Televisie/Film

Mitch is regelmatig te zien in allerlei sketches van Het Klokhuis.
Ook speelde hij rollen in onder andere Nieuw Zeer, Centraal Medisch Centrum, DNA en Danni Lowinski.
Hij speelde de rol van Saïd, de zingende marktkoopman, in de bioscoopfilm Gek van Oranje (regie: Pim van Hoeve).
Mitch was in 2019 te zien in de serie Ninja Nanny (regie: Sia Hermanides en Alieke van Saarloos) en vanaf oktober 2020 als Flip in de film Jackie en Oopjen (regie: Annemarie van de Mond).

Overig

Mitch werkt al meer dan 25 jaar als stemacteur. Hij begon hiermee op achtjarige leeftijd en is te horen (geweest) in talloze commercials en films, waaronder de eerste twee delen van de Harry Potter-reeks (als Olivier Plank), en de bioscoopfilms De IJzeren Reus (als Hogarth Hughes), Blub! Ik ben een Vis (als Chuck), Kapitein Onderbroek: Het Eerste Grote Avontuur (als Sjors) en in en in de eerste Nederlandse Netflix-animatieserie De Fabeltjeskrant (als Meneer de Raaf). In 2019 was de stem van Mitch te horen in de bioscoopfilm Everest: de Jonge Yeti in de rol van Jin.

De stem van Mitch is ook te horen in vele series, waaronder Jimmy Neutron (als Jimmy’s astmatische beste vriendje Cas) en in de Disney-series Star Versus de Krachten van het Kwaad (als Marco Diaz), The Lion Guard (als Ono), Rapunzel: de Serie (als Varian) en in de reboot van Ducktales (als Kwik) en als Hup in de Nederlandse versie van de serie Dark Crystal: the Age of Resistance.

Vanaf maart 2020 gaat een langgekoesterde droom in vervulling en is de stem van Mitch te horen in de nieuwe Disney/Pixar-film Onward, in de hoofdrol van Ian Lightfoot.

Mitch is bezig met het schrijven, ontwerpen en illustreren van een kinderboek, getiteld Josefina en Olivier.

“En wat Roben Mitchell betreft: twee voornamen. Noem me maar gewoon Mitch.”

Foto's

Geluidsfragmenten

Onward fragment 1https://www.tvcagency.nl/wp-content/uploads/2016/03/20200310_Onward_NL_01_Birthday.mp4 Onward fragment 2https://www.tvcagency.nl/wp-content/uploads/2016/03/20200310_Onward_NL_04_Trust_Bridge.mp4

Video's
Andere TvC'ers