Roben Mitchell

Opleiding

Mitch studeerde in 2014 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij werkte daar samen met onder andere René Lobo, Erik Vos, Fania Sorel, Susanne Kennedy, Koos Terpstra en Steven van Watermeulen.

Theater

Tijdens zijn opleiding speelde Mitch bij Het Nationale Toneel in William Shakespeare’s “De Storm” (regie: Johan Doesburg).
Na zijn opleiding was hij te zien als Ismaël in de door Peter Römer geschreven voorstelling “Baantjer Live: de Cock en het Dodelijke Jubileum” (regie: Frank van Laecke).
Daarna speelde hij de dubbelrol van Howie en Inachis in “SKY de musical” (regie: Bobby Boermans) in Theater Amsterdam.
Tot maart 2018 was Mitch te zien in de voorstelling “De Familie van Nielie: Barst van Liefde” van Theatergroep Kwatta (regie: Josee Hussaarts). Vanaf september zal Mitch te zien zijn in Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie van NTJong.

Televisie/Film

In 2016 en 2017 was Mitch te zien in de serie “Sint & Co” bij RTL Telekids. Hij speelde gastrollen in onder andere “Danni Lowinski”, “Flikken: Maastricht” en “Centraal Medisch Centrum”. In 2018 speelt hij de rol van zingende marktkoopman/vluchteling Saïd, in de bioscoopfilm “Gek van Oranje” (regie: Pim van Hoeve). Binnenkort zal Mitch te zien zijn in Ninja Nanny.

Overig

Verder werkt Mitch heel veel als stemacteur. Hij begon hiermee op achtjarige leeftijd en is te horen (geweest) in talloze commercials en films, waaronder de eerste twee delen van de “Harry Potter”-reeks (als Olivier Plank), en de bioscoopfilms “De IJzeren Reus” (als Hogarth Hughes), “Blub! Ik ben een Vis” (als Chuck), en in 2017 in “Kapitein Onderbroek: Het Eerste Grote Avontuur” (als Sjors).
De stem van Mitch is ook te horen in vele series, waaronder “Jimmy Neutron” (als Jimmy’s astmatische beste vriendje Cas) en in de Disney-series “Star Versus de Krachten van het Kwaad” (als Marco Diaz), “The Lion Guard” (als Ono), “Tangled: de Serie” (als Varian) en in de reboot van “Ducktales” (als Kwik).
Mitch is bezig met het schrijven, ontwerpen en illustreren van een kinderboek, getiteld “Josefina en Olivier”.
“En wat Roben Mitchell betreft: twee voornamen. Noem me maar gewoon Mitch.”

Foto's

Video's
Andere TvC'ers