Roben Mitchell

Opleiding

Mitch studeerde in 2014 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij werkte daar samen met onder andere René Lobo, Erik Vos, Fania Sorel, Susanne Kennedy, Koos Terpstra en Steven van Watermeulen.

Theater

Tijdens zijn opleiding speelde Mitch bij Het Nationale Toneel in William Shakespeare’s “De Storm” (regie: Johan Doesburg).
Na zijn opleiding was hij te zien als Ismaël in de door Peter Römer geschreven voorstelling “Baantjer Live: de Cock en het Dodelijke Jubileum” (regie: Frank van Laecke).
Hij speelde de dubbelrol van Howie en Inachis in “SKY de musical” (regie: Bobby Boermans), was te zien in de voorstelling “De Familie van Nielie: Barst van Liefde” van Theatergroep Kwatta (regie: Josee Hussaarts) en is vanaf september 2019 te zien in de voorstelling “Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie” (regie: Eva Line de Boer) bij NTJong.

Televisie/Film

Mitch speelde gastrollen in onder andere “Danni Lowinski”, “Flikken: Maastricht”, “Centraal Medisch Centrum” en “DNA”.
Hij speelde de rol va Saïd, in de bioscoopfilm “Gek van Oranje” (regie: Pim van Hoeve).
In 2019 is Mitch te zien in de serie “Ninja Nanny” (regie: Sia Hermanides en Alieke van Saarloos).

Overig

Mitch werkt al 25 jaar als stemacteur. Hij begon hiermee op achtjarige leeftijd en is te horen (geweest) in talloze commercials en films, waaronder de eerste twee delen van de “Harry Potter”-reeks (als Olivier Plank), en de bioscoopfilms “De IJzeren Reus” (als Hogarth Hughes), “Blub! Ik ben een Vis” (als Chuck), “Kapitein Onderbroek: Het Eerste Grote Avontuur” (als Sjors) en in en in de eerste Nederlandse Netflix-animatieserie “De Fabeltjeskrant” (als Meneer de Raaf). Vanaf oktober 2019 is de stem van Mitch te horen in de bioscoopfilm “Everest: de Jonge Yeti” in de rol van Jin.

De stem van Mitch is ook te horen in vele series, waaronder “Jimmy Neutron” (als Jimmy’s astmatische beste vriendje Cas) en in de Disney-series “Star Versus de Krachten van het Kwaad” (als Marco Diaz), “The Lion Guard” (als Ono), “Tangled: de Serie” (als Varian) en in de reboot van “Ducktales” (als Kwik). Vanaf augustus 2019 is Mitch te horen als Hup in de Nederlandse versie van de serie “Dark Crystal: the Age of Resistance”.

Mitch is bezig met het schrijven, ontwerpen en illustreren van een kinderboek, getiteld “Josefina en Olivier”.

“En wat Roben Mitchell betreft: twee voornamen. Noem me maar gewoon Mitch.”

Foto's

Video's

http:// https://www.youtube.com/watch?v=mEeST4gN7Lw&t=8s&frags=pl%2Cwn


Andere TvC'ers