Milena Haverkamp

Opleiding

Milena Haverkamp (1986) studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Daarna volgde ze twee maanden het programma van TVI Studio in New York City. In 2012 behaalde ze cum laude haar Master voor Muziektheater (TIME) aan het conservatorium van Den Haag.

Theater

Milena werkte bij verschillende gezelschappen zoals Theatergroep Kwatta en Toneelgroep Oostpool. Ook maakte zij voorstellingen voor Over het IJ Festival, Jonge Harten Festival en muziek voor Waumans en Victoria’s Literaire Theatershows.

Vanaf 2013 is zij verbonden aan het Muziektheater gezelschap de Veenfabriek in Leiden. Ze speelden afgelopen jaren bij de Veenfabriek o.a in de voorstellingen Arianna, Hyllos, The Fairy Queen, Tulpmania, Songspiel My Videoland, Raarrr en Pinokkio.

Afgelopen seizoen was  Milena te zien in Guilty Pleasures, een voorstelling van Bos Theaterproducties, powered by Powervrouwen.

Televisie

Milena speelde in de televisieserie Lijn 32 en De Meisjes van Thijs. In 2016 was Milena te zien als Ludmila Suhodolskaja in de serie Vlucht HS13. Daarnaast was Milena in een gastrol te zien in het derde seizoen van A’dam en E.V.A, Soof de Serie, Jeuk, het laatste seizoen van Moordvrouw en in het najaar van 2019 was Milena te zien in seizoen 4 van Flikken Rotterdam.

Volgend jaar zal ze te zien zijn met een gastrol in de serie Commando’s en de nieuwe Videoland serie De Eenling.

Overig

Milena speelt al vanaf haar achtste altviool.

Foto's

Video'sAndere TvC'ers