Melissa Drost

Opleiding

Melissa studeerde in 2011 af aan het conservatorium, in de richting Muziektheater.

Tijdens haar studie liep Melissa stage in de succesvolle voorstelling Soldaat van Oranje.
Zij studeerde af met de muziektheatervoorstelling: Een Meeuw, regie: Theu Boermans een (muzikale) bewerking van Tjechov’s gelijknamige stuk.

Theater

Na haar afstuderen bleef Melissa bij Soldaat van Oranje, regie: Theu Boermans en werd first cast Hofdame Tessa en speelde geregeld de vrouwelijke hoofdrol Charlotte.
Vervolgens was ze te zien als ‘Tante Pereboom’ in de theatertour van de succesvolle kindervoorstelling ‘Woezel en Pip’, en als ‘Doedoe’ in de theatertour van Sesamstraat.
In 2015 speelde Melissa in Getekend, een oorlogsdrama van de TU Delft, regie: Albert van Andel & Reinier Noordzij.
Vorig seizoen speelde Melissa in de productie de Tweeling van Stage Entertainment in het ensemble en als understudy in de rollen van Anna en Lotte, regie: Ruut Weissman.
Vorig seizoen was Melissa opnieuw te zien in Soldaat van Oranje in de hoofdrol van Charlotte.

Televisie / Film

Melissa speelde een hoofdrol in de serie ‘Malaika’ op RTL5 (2013). Ook speelde zij mee in het Klokhuis VPRO (2014). Vorig jaar was Melissa te zien in Danni Lowinski van Talpa Fictie en Jeuk van Kemna & Zonen.
Melissa is één van de gezichten van NIVEA Zomercampagne. Ze speelt Juf Roos in de gelijknamige kinderserie van Telekids, Blooming Film, en de bijbehorende website www.jufroos.nl.
Vorig jaar was Melissa te zien in de rol van Paulien in de film Rokjesdag; regie: Johan Nijenhuis, speelde ze in ‘Nieuwe Tijdenen’ was Melissa met een gastrol te zien in de serie Weemoedt van Videoland.
Melissa was van 5 juni 2017 tot en met maart 2020 te zien in de rol van Sjors Langeveld in Goede Tijden, Slechte Tijden en in het najaar van 2019 was zij in de nieuwe Juf Roos film te zien.

Overig

Melissa speelt viool, heeft veel gedanst (klassiek ballet) en heeft een bachelor Beeldende Kunst & Vormgeving, en een bachelor Japanse Taal. Ook is Melissa stemactrice bij Wim Pel Producties en SDI Media B.V.

Foto's

Andere TvC'ers