Marije Gubbels

Opleiding

Marije Gubbels (Delft, 1969) studeerde in 1993 af aan de Toneelacademie Maastricht en in 1997 aan de Regieopleiding in Amsterdam. Sindsdien werkt ze freelance vooral als regisseur en schrijver, en in mindere mate maar met evenveel plezier als actrice en docent/coach.

Theater

In 2006 richt ze met actrices Ilse Warringa en Lies Visschedijk muziek/komediegroep tgBloodyMary op, in 2011 versterkt met acteur Rop Verheijen. TgBloodyMary maakte de voorstellingen Waarom vloog je van ons heen in je jetplane?, Visnijd, Hol, Fok, Broeders en Zusters en Schraap.
Marije Gubbels regisseert voor tgBloodyMary altijd haar eigen nieuwe toneelteksten voor volwassenen. Toegankelijke maar licht absurde tragikomedie (met liedjes en live muziek) is haar specialisme

Regie

Als gast schrijft en regisseert ze o.a. bij Theatergroep Sonnevanck succesvolle familievoorstellingen (vanaf 7 jaar) zoals Heidi (Engel met vieze voeten), Tijl Uilenspiegel en Sissi, en voor het M-lab in Amsterdam de ontroerende en hilarische Kerstfamilievoorstelling Wintersprookje.
Met Tijl wint ze voor Sonnevanck de Zilveren Krekel voor Beste Jeugdtheatervoorstelling 2013.

Overig

Als actrice is ze momenteel regelmatig te zien in het speciaal voor het Rijks Museum ontwikkelde langlopende familieprogramma Jij en de Gouden Eeuw. Ook werkt ze daar freelance met veel plezier als energieke rondleider 17de Eeuw voor families.

Andere TvC'ers