Marcel Harteveld

Opleiding

Marcel studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Voorafgaand behaalde hij zijn bachelor Technische Informatica/CTIS aan de Haagse Hogeschool en zijn propedeuse Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht.
Marcel speelde tijdens zijn opleiding aan de ATKA o.a. in de voorstellingen Sex, Skin & Rock ‘n’ Roll, regie: Marcus Azzini (Parade), Absolutely Doomed, regie: Tom de Ket (Korte Tour, Festivals) en L’Histoire du Soldat, regie: Sybrand van der Werff (Kunstdagen). Onder de naam De Gebroeders Fretz maakte Marcel samen met Johan Fretz tijdens de opleiding de voorstelling Over Lijken, begeleiding: Youp van ’t Hek en de voorstelling Onderweg, regie: Rick Stout. Marcel studeerde af met de voorstelling Look Closer, regie: Michiel de Regt.

Theater

Na zijn afstuderen gingen De Gebroeders Fretz op een landelijke tournee met de voorstelling Onderweg. In seizoen 2012/2013 ging hun nieuwe voorstelling Revolte, regie: Michiel de Regt, in première en deze voorstelling is in 2013-2014 in reprise gegaan.
Daarna is Marcel samen met Johan Fretz met hun voorstelling Gebroeders Hartveld & Fretz op tournee gegaan.
In 2017/2018 was Marcel in de rol van Chris de Vries te zien in de musical Soldaat van Oranje.
Eind 2017 was Marcel opnieuw te zien met zijn eigen muzikale voorstelling De Sneeuwengel.
Marcel staat nu in het theater met zijn nieuwe avondvullende voorstelling Weet ik veel.

Televisie

In De Avonturen van Johan en Marcel in de talkshow On Air van de NCRV produceerden, filmden, speelden en monteerden Marcel en Johan samen een vast item. Hierin maakten zij een 2,5 minuut durend filmpje over een lokale actualiteit, iedere dag vanuit een ander land. Ook was Marcel in 2010 het vaste gezicht van de TVC Ruurd Rogge’s Solozeiltocht van Fisherman’s Friend. Marcel was kandidaat in het tweede seizoen van De Beste Singer Songwriter van Nederland. Vanaf 2014 speelde Marcel de rol van Jeroen Swinkels in de SBS6 serie Danni Lowinski, regie: Will Koopman.
Tijdens Oerol 2016 heeft Marcel samen met Lykele Muus de Odes voor Opium op Oerol verzorgd. Elke dag zongen ze een lied, geschreven en geïnspireerd op Oerol.
in 2016 was Marcel te zien in Flikken Maastricht en JEUK. Op dit moment speelt Marcel een rol in het het twaalfde seizoen van SpangaS. Daarnaast is Marcel te zien in verschillende Essent commercials.

Muziek

In 2011 heeft Marcel samen met Johan Fretz de single Rokjesdag opgenomen en is tevens hun EP De Gebroeders Fretz opgenomen, geproduceerd door Arno Krablman, Gravelandstudio. In 2015 heeft Marcel zijn eigen cd Haat/Liefde uitgebracht. Ook heeft hij met zijn eigen muziek en bekende covers verschillende huiskamerconcerten gegeven.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers