Marcel Harteveld

Marcel Harteveld (1984, Den Haag) is acteur, zanger, cabaretier, muzikant en musical-iemand. Niet per se in die volgorde.

Opleiding

Marcel studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Voorafgaand behaalde hij zijn bachelor Technische Informatica/CTIS aan de Haagse Hogeschool en zijn propedeuse Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht.
Marcel speelde tijdens zijn opleiding aan de ATKA o.a. in de voorstellingen Sex, Skin & Rock ‘n’ Roll, regie: Marcus Azzini (Parade), Absolutely Doomed, regie: Tom de Ket (Korte Tour, Festivals) en L’Histoire du Soldat, regie: Sybrand van der Werff (Kunstdagen). Onder de naam De Gebroeders Fretz maakte Marcel samen met Johan Fretz tijdens de opleiding de voorstelling Over Lijken, begeleiding: Youp van ’t Hek en de voorstelling Onderweg, regie: Rick Stout. Marcel studeerde af met de voorstelling Look Closer, regie: Michiel de Regt.

Theater

Vijf jaar lang tourde Marcel met drie cabaretprogramma’s door het land als de helft van het cabaretduo Harteveld & Fretz. Daarna speelde Marcel twee jaar lang Chris de Vries in Soldaat van Oranje – de Musical. Komend seizoen zal hij te zien zijn met zijn eerste solocabaretvoorstelling Weet ik veel, vol verhalen en liedjes over alle wetenswaardigheden die hij heeft vergaard in zijn leven, en de vraag wat je daar vervolgens aan hebt.

Televisie

Na zijn afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie in 2010 speelde hij onder andere de fietsenmaker in Danni Lowinski en muziekleraar in SpangaS. Vanaf september is hij bij de NPO te zien in de nieuwe dramaserie Het A-Woord. Daarnaast was Marcel te zien in in campagnes voor Fisherman’s Friend.

Muziek

In 2015 lanceerde Marcel zijn eerste solo-album Haat/Liefde, vol ongelukkige liedjes over moeizame relaties. In 2020 bracht hij samen met Johan hun wel opgenomen maar nooit uitgebrachte album Voor de liefhebbers uit, als broodnodig tijdverdrijf in tijden van Corona.

Overig

Marcel is opgeleid informaticus, speelt gitaar, is vaste cabaretier bij Spijkers met Koppen op Radio 2 en is (een hoge) bariton.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers