Maike Boerdam

Opleiding

Maike studeerde in 2004 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel & Gent. Daarna heeft ze ook verschillende workshops gevolgd van o.a. Margie Haber, Monique van de Ven en aan de TV-I Actors Studio in Los Angeles.

Theater

Na haar opleiding stond Maike in de volgende producties: Sound of Music (Belgie), Elisabeth (Duitsland), Into the Woods, Sunset BlvD, Evita (hoofdrol), Mary Poppins, Miss Saigon, Annie, Bonifatius en Hartsvrienden.
Voor haar hoofdrol in Sound of Music Belgie is Maike genomineerd voor Musical Award Belgie, beste vrouwelijke hoofdrol 2013. En voor Elisabeth heeft ze de Pall Mall Export Prijs 2001 gewonnen voor haar rol als Elisabeth. In 2016 speelde Maike de hoofdrol in De Rozenoorlog van Judas Theaterproducties. Daarna was Maike te zien in de voorstelling ‘De Bonobos’ van het EWT-Theater.
Op dit moment speelt Maike de hoofdrol van Soof in Soof de Musical. Onlangs is bekend gemaakt dat Maike de rol van God gaat spelen in Titus, première op 31 mei in Dokkum, regie: Bruun Kuijt.

Film en Televisie

In België is Maike vooral bekend van de serie Big & Betsy, van 1999 tot 2003 speelde ze de titelrol in deze populaire serie van studio 100.
Daarna was Maike in meerdere series te zien, o.a. als Eva de Bouw in 13 afleveringen van Wet volgens Milo, regie: o.a. Johan Nijenhuis. En als Elli Molenaar in 10 afleveringen van Stalker, regie: Piet van Steen. Afgelopen seizoen was Maike te zien in het derde seizoen van A’dam en E.V.A. Maike is ook te zien in de korte film ‘Riven’ die inmiddels ‘Best Horror Short Foreign’ (Beste korte buitenlandse horrorfilm) op het ‘International Horror Hotel Film Festival’ in Cleveland/Ohio (Amerika) heeft gewonnen en de hoofdprijs in de categorie ‘Best Short Film’. Vanaf eind oktober 2019 is Maike te zien in het tweede seizoen van de populaire MAX-serie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’.

Overig

Maike heeft meerdere kinderseries ingesproken en in 2010 heeft ze een solo CD gemaakt, Dichterbij Broadway, met bekende musicalsongs.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers