Maike Boerdam

Opleiding

Maike studeerde in 2004 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel & Gent. Daarna heeft ze ook verschillende workshops gevolgd van o.a. Margie Haber, Monique van de Ven en aan de TV-I Actors Studio in Los Angeles.

Theater

Na haar opleiding stond Maike in de volgende producties: Sound of Music (Belgie), Elisabeth (Duitsland), Into the Woods, Sunset BlvD, Evita (hoofdrol), Mary Poppins, Miss Saigon, Annie, Bonifatius en Hartsvrienden.
Voor haar hoofdrol in Sound of Music in België is Maike genomineerd voor Musical Award Belgie, beste vrouwelijke hoofdrol 2013. Voor Elisabeth heeft ze de Pall Mall Export Prijs 2001 gewonnen voor haar rol als Elisabeth. In 2016 speelde Maike de hoofdrol in De Rozenoorlog van Judas Theaterproducties. Daarna was Maike te zien in de voorstelling De Bonobos van het EWT-Theater. Maike speelde vorig seizoen de hoofdrol van Soof in Soof de Musical. Daarnaast speelde Maike speelde de rol van God in Titus, die in première ging op 31 mei 2019 in Dokkum. De regie was in handen van Bruun Kuijt. Vorig jaar was Maike te zien in de muzikale hommage aan Annie M.G. Schmidt Liedjes van Annie, van Judas Theaterproducties.

Film en Televisie

In België is Maike vooral bekend van de serie Big & Betsy, van 1999 tot 2003 speelde ze de titelrol in deze populaire serie van studio 100.
Daarna was Maike in meerdere series te zien, o.a. als Eva de Bouw in 13 afleveringen van Wet volgens Milo, regie: o.a. Johan Nijenhuis. Ook was ze te zien als Elli Molenaar in 10 afleveringen van Stalker, regie: Piet van Steen. Afgelopen seizoen was Maike te zien in het derde seizoen van A’dam en E.V.A. Maike is ook te zien in de korte film Riven die inmiddels ‘Best Horror Short Foreign’ (Beste korte buitenlandse horrorfilm) op het ‘International Horror Hotel Film Festival’ in Cleveland/Ohio (Amerika) heeft gewonnen en de hoofdprijs in de categorie ‘Best Short Film’. Vanaf eind oktober 2019 was Maike te zien in het tweede seizoen van de populaire MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

Overig

Maike heeft meerdere kinderseries ingesproken en in 2010 heeft ze een solo CD gemaakt, Dichterbij Broadway, met bekende musicalsongs.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers