Lone van Roosendaal

Opleiding

Lone van Roosendaal studeerde af aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie.
Daarnaast heeft ze een jaar aan de Lee Strassberg Academy in Londen gestudeerd.

Theater

Lone speelde in diverse musicals, o.a. ‘A New Brain’, ‘Bridges of Madison County’, ‘Into the Woods’, ‘Heerlijk duurt het langst’, ‘Aspects of Love’, ‘Zorro’, ‘The Wild Party’, ‘Sweet Charity’ en ‘Mamma Mia!’, waar ze de hoofdrol van Donna in zowel Nederland, België als Duitsland heeft gespeeld.
Daarnaast was Lone te zien in de theatervoorstellingen ‘Eten met Vrienden’ en ‘Liefde Half om Half’ van Rick Engelkes Producties.
Vorig seizoen ging Lone met de voorstelling ‘Expeditie Eiland’ op tournee door het hele land.
Ook is Lone begin 2019 op tournee gegaan met de reprise van ‘Bridges of Madison County’ en was ze in juli 2019 te zien zijn in ‘Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking’.

Televisie/Film

Lone speelde in ‘Meiden van de Wit’ en in ‘Hallo België’ in de hoofdrol van Tetske Blinker. Daarna was Lone te zien als Melanie in de serie ‘Voetbalvrouwen’. In de film ‘Verliefd op Ibiza’ speelde ze Jacky, regie: Johan Nijenhuis. Ook speelt Lone Sylvia Maduro in de ‘Bon Bini Holland’ films, regie: Jelle de Jonge.
Op dit moment is Lone te zien als Billy de Palma in GTST.

Overig/Nominaties

Lone werd zeven keer genomineerd voor een Musical Awards, waarvan zij er drie verzilverde.

2015: Gewonnen: Musical Award voor beste Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor Heerlijk duurt het langst.
2013: Genomineerd: Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical voor de rol van Rosé in Aspects of love.
2011: Gewonnen: Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor de rol van Inez in Zorro.
2011: Gewonnen: John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor de rol van Inez in Zorro.
2010: Genomineerd: John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor de rol van Donna in Mamma Mia!
2009: Genomineerd: John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musicalproductie, voor de rol van Queenie in The Wild Party.
2006: Gewonnen: John Kraaijkamp Musical Award voor de rol van Charity Hope Valentine in Sweet Charity. In de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers