Lone van Roosendaal

Opleiding

Lone van Roosendaal studeerde af aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie.
Daarnaast heeft ze een jaar aan de Lee Strassberg Academy in Londen gestudeerd.

Theater

Lone speelde in diverse musicals waaronder A New Brain, Bridges of Madison County, Into the Woods, Heerlijk duurt het langst, Aspects of Love, Zorro, The Wild Party, Sweet Charity en Mamma Mia!, waar ze de hoofdrol van Donna in zowel Nederland, België als Duitsland vertolkte.
Daarnaast was Lone te zien in de theatervoorstellingen Eten met Vrienden en Liefde Half om Half van Rick Engelkes Producties.
Vorig seizoen ging Lone met de voorstelling Expeditie Eiland op tournee door het hele land.
Ook is Lone begin 2019 op tournee gegaan met de reprise van Bridges of Madison County en was ze in juli 2019 te zien zijn in Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking. Eind 2019 stond ze met haar eigen voorstelling Mis in TapasTheater.

Televisie/Film

Lone speelde in Meiden van de Wit en was in Hallo België te zien in de hoofdrol van Tetske Blinker. Daarna was Lone te zien als Melanie in de serie Voetbalvrouwen. In de film Verliefd op Ibiza speelde ze Jacky, regie: Johan Nijenhuis. Ook speelt Lone Sylvia Maduro in de Bon Bini Holland films, regie: Jelle de Jonge.
Lone was tot eind 2019 te zien als Billy de Palma in GTST.

Overig/Nominaties

Lone werd zeven keer genomineerd voor een Musical Awards, waarvan zij er drie verzilverde.

2015: Gewonnen: Musical Award voor beste Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor Heerlijk duurt het langst.
2013: Genomineerd: Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical voor de rol van Rosé in Aspects of love.
2011: Gewonnen: Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor de rol van Inez in Zorro.
2011: Gewonnen: John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor de rol van Inez in Zorro.
2010: Genomineerd: John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor de rol van Donna in Mamma Mia!
2009: Genomineerd: John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musicalproductie voor de rol van Queenie in The Wild Party.
2006: Gewonnen: John Kraaijkamp Musical Award voor de rol van Charity Hope Valentine in Sweet Charity in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers