Linda Verstraten

Linda Verstraten studeerde in 2015 af aan de opleiding Muziektheater van het Fontys Conservatorium te Tilburg. Tijdens deze opleiding kreeg ze zangles van Edward Hoepelman.

Direct na haar opleiding heeft ze in Magdeburg (Duitsland) in het ensemble van ‘The Rocky Horror Show’ gestaan. In 2016-2017 speelde Linda in de voorstelling ‘Ciske de Rat’ van Stage Entertainment Nederland en keerde Linda vervolgens weer terug naar Duitsland voor Disney’s Musical TARZAN als cover ‘Jane’ & ‘Kala’ in het Metronom Theater Oberhausen.

In 2018 werd Linda gecast voor de rol van ‘Jo’ in de musical ‘Op Hoop van Zegen’. Het seizoen daarop stond ze in de voorstelling ‘Kinky Boots’. (Nicola, cover Lauren), beide geproduceerd door De Graaf en Cornelissen Entertainment.

In het seizoen 2021-2022 speelde Linda in ‘TITANIC de musical’ als ‘Kate Mc Gowan’.

Vanaf januari 2023 is Linda te zien als ‘Lena’ in de nieuwe Nederlandse musical ‘CHECKPOINT CHARLIE’ met liedteksten van Stef Bos. Meer informatie vind je op www.checkpointcharliedemusical.nl

Daarna sluit Linda het seizoen af bij De Graaf en Cornelissen Entertainment als solist in het theaterconcert ‘Stayin’ Alive Disco Fever’.

Sinds 2016 verzorgt Linda ook de nasynchronisatie van diverse films en series voor o.a. Netflix, Disney, Nickelodeon en de NPO. Tevens is zij sinds 2020 de vaste stem van ‘KWANTUM’ voor televisie en radio.

Foto's

Video'sAndere TvC'ers