Jonathan Demoor

Opleiding

Jonathan Demoor studeerde in 2010 cum laude af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, afstudeerrichting Muziektheater.
Tijdens deze bachelor kreeg hij zangles van o.a. Edward Hoepelman.
In 2012 behaalde Jonathan als laureaat zijn Master of Music aan het Fontys Conservatorium.

Theater

Jonathan begon zijn carrière op zeer jonge leeftijd in zowel de Nederlandstalige als Franstalige versie van Les Misérables in de rol van Gavroche, geproduceerd door Music Hall.
Tevens speelde hij Dodger (Linke Glipper) en Charlie Bates in Oliver van Joop van den Ende Theaterproducties, en de titelrol in Pinokkio van Studio 100.

Tijdens zijn bachelor opleiding was Jonathan te zien in verscheidene rollen in Sprookjesboom de Musical (Tour) van de Efteling en tijdens zijn Master speelde hij de rol van Henry in Next to Normal van Joop van den Ende Theaterproducties, regie Paul Eenens.
Hij won hiervoor een Musicalworld Award.

Na zijn opleiding speelde Jonathan de hoofdrol Kleinduimpje/Duim in Sprookjesboom de Musical, een Gigagantisch Avontuur in het Eftelingtheater, regie: Hettie Feteris en nam hij tijdelijk de hoofdrol van Oliver Barrett IV over in de musical Love Story van Joop van den Ende Theaterproducties, regie: Paul Eenens. Daarna speelde hij in de langstlopende Nederlandse Musical ooit, Soldaat van Oranje van New Productions, regie: Theu Boermans, als understudy van Erik Hazelfhoff Roelfzema en ensemble/swing.

In seizoen 2014/2015 was Jonathan te zien in de musical Hartsvrienden van Van Lambaart Entertainment in de rol van Sammy en als understudy voor Eddie & Mickey.
Hij keerde daarna terug naar de musical Soldaat van Oranje als alternate Erik Hazelhoff Roelfzema.
In 2016 nam Jonathan de rol van Anton Rover in Soldaat van Oranje op zich.
Begin maart speelde Jonathan met De Barbaren de voorstelling Zo zou ik mezelf niet omschrijven tijdens het Café Theater Festival in Utrecht, waarmee ze een speelplek op Zwarte Cross hebben gewonnen. Daarna was Jonathan te zien als alternate Erik Hazelhoff Roelfzema.
In de zomer van 2017 was Jonathan te zien in A New Brain, een musical van de Kernploeg, regie: Benno Hoogveld.
Daarna speelde Jonathan de rollen van Robert Braaksma en Jacques Brel in Liesbeth List de Musical. Jonathan was te zien als Anton van Aerdenhout in Charley de Musical van Jon van Eerd.
Jonathan is momenteel te zien in de hoofdrol van Charlie in de voor een Musical Award genomineerde productie Kinky Boots te zien. Volgend seizoen is hij te zien in de hoofdrol van dokter Pomatter in de hitmusical Waitress van producent Medialane i.s.m. Theateralliantie.

Televisie

Jonathan speelde gastrollen in de series “Jeuk”, “CMC”, “Goede Tijden Slechte Tijden”, “Kinderen Geen Bezwaar”, De Spa” en “Spangas”. Ook is hij te zien geweest in de Zalando commercial als de Zalandoman van Bigfish Filmproduction, in de overheidscampagne “Onderweg ben ik OFFline” en in de Pinlock brand video.

Overig

Winnaar: Musicalworld Awards 2012.
Categorie: Beste Doorbraak voor zijn rol als Henry in Next to Normal
Nominatie: Vlaamse Musicalprijzen 2011.
Categorie: Aanstormend Talent voor Sprookjesboom de Musical

Jonathan heeft voor de Vlaamse versie van Beauty and the Beast Lumière ingesproken.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers