Johanna Hagen

Opleiding

Johanna studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Tijdens haar opleiding speelt ze op het Lindengrachtfestival haar eigen voorstelling ‘Eens zal het volmaakte komen’, onder regie van Daniel Samkalden, loopt Johanna stage bij het Amsterdamse Bos in Boslab, een liedjesprogramma. Onder regie van Jan Hulst speelt Johanna ‘Ifigineia in Aulis’. In 2014 speelt Johanna in ‘Op Hoop van Zegen/Ondergang van de Koersk’ onder regie van Jan Hulst en Kasper Tarenskeen de rol van Clementine.  In haar laatste jaar is ze te zien op het IT’s festival met haar eigen voorstelling ‘Als ze stil zit komen ze vanzelf naar je toe’ onder begeleiding van Esther Snelder met eindregie van Ruut Weissman en de voorstelling ‘De laatste doet het licht uit’ onder begeleiding van Ilay den Boer. Johanna is afgestudeerd met haar solo ‘Over een boom die valt’ onder regie van Stephen Liebman.

Theater

In 2017 was Johanna te zien in de voorstelling ‘Geen Paniek!’ De zomerkomedie in het DeLaMar Theater.  Ook speelde Johanna een hoofdrol in de Bellevue Lunchtheatervoorstelling Kaap Furie onder regie van Nina de la Parra. Deze zomer speelt Johanna in Theaterspektakel ‘Mammoet’, regie: Tom de Ket. Vanaf december 2019 staat Johanna in de voorstelling ‘Repelsteeltje’ en de blinde prinses onder regie van Pieter Kramer.

Televisie/Film

Johanna speelde de vaste bijrol Jantien in de laatste twee seizoenen van Dokter Tinus. Ze speelde de rol van Elly in seizoen drie van Danni Lowinski, was ze te zien in seizoen twee van Zwarte Tulp in de rol van Maaike, speelde in het derde seizoen van SMERIS en was ze te zien in de KPN-serie ‘Brussel’ onder regie van Arno Dierickx. Verder speelde Johanna in de korte film ‘Het Hele Verhaal’ onder regie van Teddy Cherim en de VAN GOD LOS aflevering ‘kerstkado’ onder regie van Giancarlo Sanchez.

Verder speelde Johanna in JOARDYFILM, de afstudeercommercial POLAR BREEZE door Miel van Welzen, de videoclip Verlof van Adje Donnie onder regie van Giancarlo Sanchez en commercial van Brouwerij Troost onder regie van Teddy Cherim en in de commercial voor de rijksoverheid onder regie van Mike van Diem.

Komend seizoen zal Johanna te zien zijn in het tiende seizoen Draadstaal en in het tweede seizoen van Meisje van Plezier met een vaste bijrol.

Overig

Johanna is sopraan en heeft klassieke en moderne danservaring.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers