Johanna Hagen

Opleiding

Johanna studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Tijdens haar opleiding speelt ze op het Lindengrachtfestival met haar eigen voorstelling Eens zal het volmaakte komen, onder regie van Daniel Samkalden. Ook liep Johanna stage bij het Amsterdamse Bos in Boslab. Onder regie van Jan Hulst speelde Johanna Ifigineia in Aulis. In 2014 speelt Johanna in Op Hoop van Zegen/Ondergang van de Koersk onder regie van Jan Hulst en Kasper Tarenskeen de rol van Clementine. In haar laatste jaar is ze te zien op het IT’s festival met haar eigen voorstelling Als je stil zit komen ze vanzelf naar je toe onder begeleiding van Esther Snelder met eindregie van Ruut Weissman en de voorstelling De laatste doet het licht uit onder begeleiding van Ilay den Boer. Johanna is afgestudeerd met haar solo Over een boom die valt onder regie van Stephen Liebman.

Theater

In 2017 was Johanna te zien in de voorstelling Geen Paniek!, de zomerkomedie in het DeLaMar Theater.  Ook speelde Johanna een hoofdrol in de Bellevue Lunchtheatervoorstelling Kaap Furie onder regie van Nina de la Parra. In de zomer van 2019 speelde Johanna in Theaterspektakel Mammoet onder regie van Tom de Ket. In seizoen 2019/2020 stond Johanna in de voorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses onder regie van Pieter Kramer.

Televisie/Film

Johanna speelde de vaste bijrol van Jantien in de laatste twee seizoenen van Dokter Tinus. Ze speelde de rol van Elly in seizoen drie van Danni Lowinski, was te zien in seizoen twee van Zwarte Tulp in de rol van Maaike, speelde in het derde seizoen van Smeris en was te zien in de KPN-serie Brussel onder regie van Arno Dierickx. Verder speelde Johanna in de korte film Het Hele Verhaal onder regie van Teddy Cherim en in de van God Los aflevering ‘kerstkado’ onder regie van Giancarlo Sanchez. Onder regie van Mike van Diem speelde Johanna in de commercial tegen huiselijk geweld voor de rijksoverheid.

Verder speelde Johanna o.a. in Draadstaal, Het Klokhuis, Joardy film, Meisje van Plezier, De K van Karlijn, Oogappels en de Puddingclub.

Op dit moment draait Johanna voor twee series en een film, waarover binnenkort meer!

Overig

Johanna is sopraan.

Foto's

Geluidsfragmenten

Leader van JOARDY Sitcom Tijdschriften.nl

Video's
Andere TvC'ers