Jeske van de Staak

Opleiding

Jeske van de Staak studeerde in 2012 af aan het Fontys Conservatorium Tilburg, afstudeerrichting Muziektheater. Zij kreeg les van o.a. Edward Hoepelman, Ingrid Zeegers (zang), Ursul de Geer, Marc Krone, Oda Buijs (spel), Florian Boutonnier Danielle Waijers (dans), Inge Ipenburg en Koen van Dijk (Masterclasses).

Theater

Tijdens haar opleiding speelde Jeske o.a. Martha in Who’s Afraid of Virginia Woolf, regie: Julia Bles, The last 5 Years, regie: Bruun Kuijt, The Secret Garden, regie: Brigitte Odette.
In het laatste jaar van de opleiding was Jeske te zien als Roberta in de productie Ja Zanna, Nee Zanna, regie: Sieta Keizer van het M-lab en als Flaemmchen in Grand Hotel, regie: Ursul de Geer, ook geproduceerd door het M-lab i.s.m. Sofitel Legend The Grand in Amsterdam.
Jeske studeerde af cum laude met haar soloverstelling Wolff, regie: Michelle van Daalhoff
Na haar afstuderen was Jeske te zien in de musical RENT waarvoor ze genomineerd werd voor beste vrouwelijke bijrol door Musicalawards.nl.
In 2015 speelde Jeske samen met Gerrie van der Klei in ‘Spelen met Klei’.
Daarna speelde ze in de reprise van RENT. Jeske was op 27 maart 2017 te zien in Cluster, een concert van 6 vrienden over vriendschap en liefde voor muziek in het DeLaMar Theater.

In het seizoen van 2017/2018 was Jeske de jonge Annie M.G. Schmidt in de musical ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’, regie: Paul Eenens. In 2019 speelde Jeske de rol van Lena in de musical ”t Schaep met de 5 pooten.’ Vanaf februari 2020 zal zij te zien zijn in The Great Gatsby van Toneelgroep Maastricht

Televisie/Film

Jeske speelde de Rol van Eilee in een Britse Televisie Pilot, regie: Thijs Oudenhooven en te zien in een Commercial van Film 1, regie: Mattijs Mollee.
In 2014 was Jeske het vaste gezicht van de reclames van de kledingwinkel Zeeman.
Vorig seizoen was Jeske een aantal afleveringen te zien in Koefnoen.

Overig

In 2015 was Jeske als een van de Fris Chicks actief als vlogster voor Coca Cola.
Jeske speelt Piano en is gecertificeerd als zangdocent.

Foto's

Geluidsfragmenten

Campina Wehkamp Compilatie

Video's
Andere TvC'ers