Hanneke van der Paardt

Hanneke van der Paardt (1996) is in 2019 afgestudeerd aan Toneelschool Arnhem (ArtEZ). 

Tijdens haar opleiding liep ze stage in de voorstelling Het Verhaal van Het Verhaal, een coproductie van Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis in regie van Jetse Batelaan. De voorstelling werd lovend ontvangen en genomineerd voor het Theaterfestival en speelde onder andere op de Theaterbiënnale in Venetië. Daarnaast werkte ze als theatermaker en speler in Duitsland aan de voorstelling NACKT, een productie van Theaterhaus Jena in regie van Lizzy Timmers.

Na haar opleiding was ze te zien in Allemaal Mensen | Umuntu, een productie van Toneelgroep Oostpool in regie van Marcus Azini.

Op dit moment is ze als acteur/maker onderdeel van het ensemble van Theaterhaus Jena, in Duitsland, waar acteursgroep Wunderbaum de artistieke leiding voert. Ze zal deze zomer en dit najaar te zien zijn in The Clowns Convention, een coproductie van acteursgroep Wunderbaum en Theaterhaus Jena.

Komend seizoen is ze te zien in de voorstellingen Musik | Etappen einer Skandalgeschichte en Sladek, beide in regie van Lizzy Timmers. 

FILM EN TELEVISIE

Hanneke is binnenkort te zien als Rune in de coming of age dramaserie Follow de Soa in regie van Ties Schenk, een Videoland Original geproduceerd door Fiction Valley. Daarnaast zal ze volgend jaar te zien zijn in een korte film in het kader van Onze Straat en in een bioscoopfilm.

Ze was voor het eerst op tv te zien in 2015 in de 3LAB film Parnassus, het regiedebuut van Robin Boissevain geproduceerd door Jesse van der Pluijm. 

 

Naast haar werk als acteur/theatermaker publiceert Hanneke af en toe artikelen voor de Theatermaker en zoekt ze manieren zich verder te ontwikkelen als schrijver.

Foto's

Andere TvC'ers