Eva van Gessel

Opleiding

Eva studeerde in 2013 aan de acteursopleiding van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Voorafgaand aan die opleiding behaalde ze ook haar diploma aan de theaterschool De Trap.

Eva speelde tijdens haar opleiding in o.a. ‘Mensen’, regie: Joeri Vos, ‘Future Vodka’ van Generale Oost, regie Ria Marks en in ‘Angels in America’ van Toneelgroep Oostpool, regie: Marcus Azzini en Domien van der Meiren. In 2012 speelde Eva in ‘My First Suïcide’, regie Sarah Moeremans & Muziek Eefje de Visser – Productiehuis Rotterdam & Artez. In 2013 in de voorstelling ‘Solitairy Heroes’ van het Compagnie Theater, concept en regie: Teddy May de Kock.

Theater

Eva richtte samen met haar klasgenoten op de toneelschool in Arnhem, regisseur Sarah Moeremans, vormgever Julian Maiwald en singer-songwriter Eefje de Visser het collectief Moeremans&Sons op. Naast de artistieke verantwoordelijkheid neemt het collectief ook alle productionele taken op zich. Eva is een vast onderdeel van dit team als actrice. In de afgelopen jaren hebben ze de voorstellingen ‘My First Suicide’, ‘Kill Your Character’, ‘My Own Private Disaster’, ‘Shoot the Messenger’, ‘Crashtest Ibsen: Volksvijand’ en ‘Crashtest Ibsen: Nora’ gemaakt.

Ook was Eva in 2014 te zien in ‘Een Vijand van het volk’, een afstudeervoorstelling van de regieopleiding, regie: Hilde Tuinstra. Daarna speelde Eva in ‘De Witte Vloed’ een Bellevue Lunchvoorstelling, regie: Sarah Moeremans. In 2015 was Eva te zien in ‘Crave’, regie: Eline Arbo.

In 2016 was Eva te zien in ‘Crashtest Ibsen: Ik zie Spoken’ van Moeremans en Sons.
Tijdens de parade van 2017 was Eva, samen met Sander Plukaard te zien in hun veelgeprezen voorstelling ‘Anatol, The Rise & Fall of a Sexsymbol.’
In 2017/2018 speelde Eva de rol van Tzeitel in ‘Fiddler on the Roof’ van de Theateralliantie. Vanaf 26 november 2019 gaat Eva de rol van Grace in de musical ‘Annie’ van de Theateralliantie vertolken.

Film / Televisie

Eerder was Eva betrokken bij filmprojecten, samenwerking tussen de Toneelschool Arnhem en de Filmacademie van Amsterdam. En een project onder leiding van Mijke de Jong. En voor de Rutger Hauer Film Factory. Eva was te zien met gastrollen in o.a. Celblok H en Vechtershart.

Prijzen
In 2013 won Eva de Kemn-A-ward, voor meest veelbelovende actrice, tijdens het ITS Festival.

Foto's

Andere TvC'ers