Eva van Gessel

Opleiding

Eva studeerde in 2013 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Voorafgaand aan die opleiding behaalde ze ook haar diploma aan de theaterschool De Trap.
Eva speelde tijdens haar opleiding in o.a. Mensen, regie: Joeri Vos, Future Vodka van Generale Oost, regie Ria Marks en in Angels in America van Toneelgroep Oostpool, regie: Marcus Azzini en Domien van der Meiren. In 2012 speelde Eva in My First Suïcide, in de regie van Sarah Moeremans en met muziek van Eefje de Visser van Productiehuis Rotterdam & Artez. In 2013 in de voorstelling Solitairy Heroes van het Compagnie Theater, concept en regie: Teddy May de Kock.

Theater

Tot 2017 was Eva verbonden aan het Collectief Moeremans&Sons dat zij samen met haar klasgenoten Sarah Moeremans, vormgever Julian Maiwald en singer-songwriter Eefje de Visser oprichtte. Naast de artistieke verantwoordelijkheid nam het collectief ook alle productionele taken op zich. In die jaren hebben ze de voorstellingen My First Suicide, Kill Your Character, My Own Private Disaster, Shoot the Messenger, Crashtest Ibsen: Volksvijand, Crashtest Ibsen: Nora en Crashtest Ibsen: Spoken gemaakt.

Ook was Eva in 2014 te zien in Een Vijand van het volk, een afstudeervoorstelling van de regieopleiding, regie: Hilde Tuinstra en in De Witte Vloed een Bellevue Lunchvoorstelling, regie: Sarah Moeremans.

In 2015 in Crave, regie: Eline Arbo.
In 2016 in Crashtest Ibsen: Ik zie Spoken van Moeremans&Sons.
Tijdens de parade van 2017 was Eva samen met Sander Plukaard te zien in hun veelgeprezen voorstelling Anatol, The Rise & Fall of a Sexsymbol.
In 2017/2018 speelde Eva de rol van Tzeitel in Fiddler on the Roof van de Theateralliantie.
2019/2020 speelde zij de rol van Grace Farrel in ANNIE de Musical van de Theateralliantie en Mark Vijn Theaterproducties.

Film/Televisie

Eva was betrokken bij filmprojecten en samenwerkingen tussen de Toneelschool Arnhem en de Filmacademie van Amsterdam, een project onder leiding van Mijke de Jong en een project bij de Rutger Hauer Film Factory. Verder was Eva met een gastrol te zien in o.a. Celblok H en Vechtershart.

Prijzen

In 2013 won zij de Kemn-A-ward voor meest veelbelovende actrice tijdens het ITS Festival.
En in 2020 werd Eva voor de rol van Grace Farrel genomineerd voor een Musical Award voor beste Vrouwelijke bijrol.

Foto's

Andere TvC'ers