Eva van der Post

Opleiding

Eva studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Theater

Gedurende haar opleiding was Eva te zien in de muziektheatervoorstelling ‘De terugkeer van Hans en Grietje’ van Orkater, tekst en regie: Leopold Witte en Geert Lageveen en in ‘De laatste zomer’ naar Goldoni in het Amsterdamse Bostheater, regie: Frances Sanders.

Eva studeerde af in de voorstelling ‘BAAL’, regie: Tatiana Pratley.

In 2016 was Eva te zien zijn in ‘Het Gelukzalige’, een nieuwe voorstelling van Alex van Warmerdam bij theatergezelschap de Mexicaanse Hond. Een co-productie met Olympique Dramatique geproduceerd door Orkater en het Toneelhuis.
Daarnaast speelde ze in de voorstelling ‘Zonderland’ bij de Diamantfabriek onder regie van Ingrid Askvik.

In 2017 speelde Eva in de productie ‘Galileo’ van Theatergezelschap Sonnevanck, regie: Karlijn Kistemaker, ‘Het zwanenmeer’ van het Rotterdam Philharmonisch Orkest onder regie van Marije Gubbels en nam ze deel aan de OT Studio bij het OT Rotterdam o.l.v. Mirjam Koen en Erik van der Horst.

Afgelopen speelde Eva de hoofdrol van Charlotte in de musical Soldaat van Oranje, regie: Theu Boermans. Binnenkort zal Eva als Sien Kannegieter te zien zijn in Victorie, geschreven door Ad de Bont en geregisseerd door Luca Andrea Stappers.

Televisie

Eva zal dit jaar te zien zijn in het nieuwe seizoen van ‘Flikken Maastricht’, de film ‘Mannen van Mars’, de serie Odds en in het tweede seizoen van Nieuwe Tijden. Eerder was Eva te zien in verschillende afleveringen van ‘Het Klokhuis’ en ‘Welkom in de Gouden Eeuw’. Ook was zij te zien zijn in het tweede seizoen van de serie ‘Zwarte Tulp’.

Overig

In de afgelopen jaren is Eva als regie-assistent betrokken geweest bij enkele producties van Geert Lageveen.
Daarnaast spreekt Eva veel commercials in.

 

Foto's

Geluidsfragmenten

VO Flexa Expert

Video's

https://www.youtube.com/watch?v=nJyNVBGKxyw


Andere TvC'ers