Eva van der Post

Opleiding

Eva studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool & kleinkunstacademie.

Gedurende haar opleiding was Eva te zien in de muziektheatervoorstelling De terugkeer van Hans en Grietje van Orkater, tekst en regie: Leopold Witte en Geert Lageveen en in De laatste zomer naar Goldoni in het Amsterdamse Bostheater, regie: Frances Sanders.

Eva studeerde af in de voorstelling BAAL, regie: Tatiana Pratley.

Theater

In 2016 was Eva te zien zijn in Het Gelukzalige, een voorstelling van Alex van Warmerdam bij theatergezelschap de Mexicaanse Hond door Orkater en Het Toneelhuis. Daarnaast speelde ze in de voorstelling Zonderland bij de Diamantfabriek, regie; Ingrid Askvik.

In 2017 speelde Eva in de productie Galileo van Theatergezelschap Sonnevanck, regie: Karlijn Kistemaker, speelde ze de zwaan in Het zwanenmeer van het Rotterdam Philharmonisch Orkest onder regie van Marije Gubbels en nam ze deel aan de OT Studio bij het OT Rotterdam o.l.v. Mirjam Koen en Erik van der Horst.

In 2018 was Eva te zien in de hoofdrol van Charlotte in de musical Soldaat van Oranje, regie: Theu Boermans. Daarnaast speelde ze in een kleutervoorstelling van het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Victorie van Festival Karavaan, regie: Luca Stappers en in Madam Koo van de Diamantfabriek, regie: Ingrid Askvik.

In 2019 was ze te zien in Moeders te koop van Theatergroep Kwatta, In Assepoester van Laagland i.s.m. Philharmonie Zuid-Nederland, in de Zomerkade van het OT Rotterdam en in de Winterkaravaan van Karavaan.

Televisie

Eva is te zien in Flikken Maastricht, de film Mannen van Mars, de serie Odds en in het tweede seizoen van Nieuwe Tijden. Eerder was Eva te zien in verschillende afleveringen van Het Klokhuis, Zwarte Tulp, Verborgen Verhalen en Welkom in de Gouden Eeuw.

Overig

In de afgelopen jaren is Eva als regie-assistent betrokken geweest bij enkele producties van Geert Lageveen. Daarnaast spreekt Eva veel commercials in.

Foto's

Geluidsfragmenten

VO Flexa Expert

Video's

https://www.youtube.com/watch?v=nJyNVBGKxyw


Andere TvC'ers