Eva van der Post

Opleiding

Eva studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool & kleinkunstacademie.

Gedurende haar opleiding was Eva te zien in de muziektheatervoorstelling ‘De terugkeer van Hans en Grietje’ van Orkater, tekst en regie: Leopold Witte en Geert Lageveen en in ‘De laatste zomer’ naar Goldoni in het Amsterdamse Bostheater, regie: Frances Sanders.

Eva studeerde af in de voorstelling ‘BAAL’, regie: Tatiana Pratley.

Theater

In 2016 was Eva te zien zijn in ‘Het Gelukzalige’, een voorstelling van Alex van Warmerdam bij theatergezelschap de Mexicaanse Hond door Orkater en Het Toneelhuis. Daarnaast speelde ze in de voorstelling ‘Zonderland’ bij de Diamantfabriek, regie; Ingrid Askvik.

In 2017 speelde Eva in de productie ‘Galileo’ van Theatergezelschap Sonnevanck, regie: Karlijn Kistemaker, speelde ze de zwaan in ‘Het zwanenmeer’ van het Rotterdam Philharmonisch Orkest onder regie van Marije Gubbels en nam ze deel aan de OT Studio bij het OT Rotterdam o.l.v. Mirjam Koen en Erik van der Horst.

In 2018 was Eva te zien in de hoofdrol van Charlotte in de musical ‘Soldaat van Oranje’, regie: Theu Boermans. Daarnaast speelde ze in een kleutervoorstelling van het Rotterdam Philharmonisch Orkest, ‘Victorie’ van Festival Karavaan, regie: Luca Stappers en in ‘Madam Koo’ van de Diamantfabriek, regie: Ingrid Askvik.

In 2019 zal ze te zien zijn in ‘Moeders te koop’ van Theatergroep Kwatta, In ‘Assepoester’ van Laagland i.s.m. Philharmonie Zuid-Nederland en in de ‘Zomerkade’ van het OT Rotterdam.

Televisie

Eva is te zien in ‘Flikken Maastricht’, de film ‘Mannen van Mars’, de serie Odds en in het tweede seizoen van Nieuwe Tijden. Eerder was Eva te zien in verschillende afleveringen van ‘Het Klokhuis’, ‘Zwarte Tulp’, ‘Mannen van Mars’, ‘Verborgen Verhalen’ en ‘Welkom in de Gouden Eeuw’.

Overig

In de afgelopen jaren is Eva als regie-assistent betrokken geweest bij enkele producties van Geert Lageveen.
Daarnaast spreekt Eva veel commercials in.

Foto's

Geluidsfragmenten

VO Flexa Expert

Video's

https://www.youtube.com/watch?v=nJyNVBGKxyw


Andere TvC'ers