Christine de Boer

Opleiding

Christine studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie

Tijdens haar opleiding speelde Christine o.a. in God save the Queen, een zelfgemaakte compilatievoorstelling met muziek van Queen samen met Elise Schaap, Cathelijne Vaarkamp en Yentl Schieman, regie: Joost van Hezik en Rutger de Bekker, Kom je op ons Partijtje samen met Yentl Schieman, regie: Michiel de Regt, en Christine speelt gelukkig, een solovoorstelling met eigen liedjes, regie: Jeroen Woe.
Christine liep stage bij de voorstellingen: Zomergasten in het Amsterdamse Bos, regie: Frances Sanders, Carmen, opera van het Nationale Toneel i.s.m. Stella den Haag, regie: Hans van den Boom, en De Deadline, musical in M-lab, regie: Bart Oomen.
Ze studeerde af met de voorstelling Wust, regie: Diederik Ebbinge, Paul van er Laan en Marijn van der Jagt.

Theater

Christine was onderdeel van de eerste cast van Soldaat van Oranje, de musical van NEW Productions, regie Theu Boermans., eerst in de rol van Angela, en later in de rol van Ada.

Op dit moment is Christine te zien in Apenootje, een voorstelling van het Rotterdamsch Philharmonisch Orkest.

Yentl en de Boer

Samen met Yentl Schieman vormt Christine officieel sinds 2012 het duo Yentl & de Boer. Als cabaretduo hebben zij verschillende voorstellingen gemaakt. Kom je op ons partijtje (nominatie Fringe festival) Vanaf 2012 in Club Silenzio, Club Silenzio in Space en Club Silenzio, the Final Quest voor een 3-jarig project van het Fringe Festival Amsterdam.

In 2013/2014 wonnen ze met hun voorstelling ‘De Mensen’, de Wim Sonneveldprijs en de Publieksprijs van het Amsterdamse Kleinkunst Festival.

Met de voorstelling De Meisjes, regie Dick van den Toorn en #Aanstormend, van Bos Theaterproducties speelden zij in 2014/2015 in verschillende theaters door het land.
Ze wonnen met hun lied ‘Ik heb een man gekend’ uit deze voorstelling de Annie M.G. Schmidt prijs voor beste theaterlied 2014.

Hun debuutalbum ‘De Plaat’ werd gereleased met een concert in het Vondelpark Openluchttheater.
In 2015 kwam ook de single Rome uit, een samenwerking met Nick en Simon.

In seizoen 2015-2016 begonnen ze aan hun landelijke tournee van hun eerste avondvullende voorstelling: ‘De snoepwinkel is gesloten,’ regie: Dick van den Toorn.
Wegens groot succes en uitverkochte zalen is deze voorstelling in reprise gegaan.

Op dit moment zijn ze met hun nieuwste voorstelling ‘Magie’ op tournee.

En Yentl en de Boer zijn in 2016 genomineerd voor de Neerlands Hoop.

Televisie/Film

Christine speelde o.a. in de serie Flikken Maastricht, De meisjes van Thijs, als Bianca, regie: Joris van den Berg en samen met Yentl in Machinepark van Villa Achterwerk.
Ook speelde zij de bruid in de film Onder het Hart, regie Nicole van Kilsdonk. Christine was in 2018 te zien in de film Billy in de regie: Theo Maassen. Dit seizoen is Christine te zien in Klikbeet op NPO3. Christine is vanaf oktober 2019 te zien in de romantische komedie Wat Is Dan Liefde en in de nieuwe BNNVARA-serie Harkum.

Commercials

Christine was te zien in twee verschillende commercials van het Verbond van Verzekeraars, regie: Diederik van Rooijen.
In 2015 was Christine regelmatig te zien als Iris in de reclames van Albert Heijn, regie: Diederik van Rooijen.

Overig

Sinds 2011 zit Christine bij het Nieuwe Lied, collectief van Singer Songwriters.
Christine is een Sopraan. Ze is tekstschrijfster, componist en ze speelt piano en gitaar.

Foto's

Video's


Christine de Boer in Billy


Andere TvC'ers