Christine de Boer

Opleiding

Christine studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en liep stage in de voorstellingen Zomergasten van het Amsterdamse Bos (regie: Frances Sanders), Carmen, een opera van het Nationale Toneel i.s.m. Stella den Haag (regie: Hans van den Boom), en De Deadline, een musical van het M-lab (regie: Bart Oomen).
Ze studeerde af met de voorstelling Wust, (regie: Diederik Ebbinge, Paul van der Laan en Marijn van der Jagt) en met een muzikaal soloprogramma (regie Jeroen Woe).

Theater

Christine was onderdeel van de eerste cast van de musical Soldaat van Oranje onder regie van Theu Boermans. Eerst in de rol van Angela en later in de rol van Ada. Ze speelde daarna onder andere in Apenootje, een voorstelling van het Rotterdamsch Philharmonisch Orkest (regie: Bart Oomen) en eind 2018 2018 maakte en speelde ze, samen met Yvonne van den Eerenbeemt, Stephanie Louwrier, Eva Crutzen en Yentl Schieman, het komische kerstspektakel The Last Christmas (regie: Wimie Wilhelm).

Yentl en de Boer

Samen met Yentl Schieman vormt Christine sinds 2012 het duo Yentl en de Boer. Als cabaret-duo maken ze voorstellingen, cd’s en schrijven ze liedjes voor verschillende televisieprogramma’s, zoals Opium, Opium op Oerol en het voormalige RTL Late Night.
In 2013-2014 deden ze mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daar wonnen ze met hun voorstelling De Mensen zowel de Wim Sonneveldprijs als de Publieksprijs.
In 2014-2015 waren ze te zien met De Meisjes. Voor het lied Ik heb een man gekend uit deze voorstelling wonnen ze de Annie M.G. Schmidt prijs voor beste theaterlied van 2014.
In seizoen 2015-2016 en 2016-2017 gingen ze op hun eerste landelijke tournee met De snoepwinkel is gesloten. Deze voorstelling leverde ze een nominatie voor de Neerlands Hoop op.
Van 2017-2019 waren ze te zien met hun derde voorstelling Magie. Voor het nummer Stop de tijd werden ze wederom genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. In oktober 2020 beginnen de try-outs van Lacrimosa, hun nieuwste voorstelling.
Verder geven ze (bijna) elke zomer concerten met hun band en brachten ze inmiddels 3 albums uit.

Televisie/Film

Christine is een vast gezicht van het satirische sketchprogramma Klikbeet. In 2018 vertolkte ze de vrouwelijke hoofdrol in de film Billy in de regie van Theo Maassen.
Afgelopen jaar was ze te zien in de romantische komedie Wat is dan liefde, (regie: Annielle Webster) en in Random shit, de Videolandserie rondom Henry van Loon (regie: Teemong). Bovendien vertolkte ze een rol in Opslaan Als van Eva Crutzen (regie: Tim Kamps) en in Het sinterklaasjournaal.
Christine speelde eerder o.a. in de serie Flikken Maastricht, De meisjes van Thijs en in de film Onder het Hart (regie Nicole van Kilsdonk).

Commercials

Christine was in 2014 te zien in twee commercials van het Verbond van Verzekeraars (regie: Diederik van Rooijen). In 2015 was Christine regelmatig te zien als Iris in de reclames van Albert Heijn (regie: Diederik van Rooijen).
Bovendien verleent Christine haar stem aan verschillende commercials.

Overig

Christine is tekstschrijfster voor liedjes en scenes, componist en ze speelt piano, gitaar en zingt.

Foto's

Video's


Christine de Boer in Billy


Andere TvC'ers