Christanne de Bruijn

Opleiding

Christanne studeerde in 2009 af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg in de afstudeerrichting Muziektheater (laureaat). Zij volgde hier lessen van onder anderen Edward Hoepelman.

Theater

Het vorige seizoen speelde Christanne de rol van postulante Maria Roberta in de musical Sister Act in het Circustheater in Scheveningen. Hiervoor werd zij genomineerd voor een Musical Award 2013 (juryprijs) en won zij de Musicalworld Award 2013 (publieksprijs), voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Eerder was Christanne te zien als Nessarose in Wicked en in de, voor een AVRO Publieksprijs genomineerde, Richard III van Orkater. Ook zong ze mee bij Muziektheatergezelschap Circus Treurdier tijdens de jaarlijkse Nachtmis en speelde zij in de muziektheatervoorstelling De Jacht op de Gouden Leeuw van Keuken 11 Producties.

Christanne speelde in 2014 eenmalig de rol van Grace in de afstudeervoorstelling Broers van Terence van der Loo en Jeroen Dekkers.
in 2015 was Christanne te zien, in de rol van Jeanne van Woerkom in Moeder ik wil bij de Revue, regie: Carline Brouwer van Stage Entertainment.
Vorig seizoen was Christanne te zien in A New Brain, een musical van de Kernploeg, regie: Benno Hoogveld. Afgelopen seizoen speelde Christanne een van de hoofdrollen in ‘She Loves Me’ van de Kernploeg.

Televisie

Christanne heeft meegedaan aan het televisieprogramma ‘De Slimste Mens’ en What the Frans?! en is te zien in de nieuwste Brand Commercial. Onlangs was Christanne te zien met een grote gastrol in de serie Moordvrouw van RTL.
Op dit moment is Christanne te zien in de commercial van Bloomon.
Christanne speelt de hoofdrol in ‘De Dirigent’, regie: Maria Peters. De film, waarin Christanne Anonia Brico speelt. De film is in première gegaan en op dit moment in de bioscoop te zien.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers