Chiem Vreeken

Opleiding

Chiem studeerde in 2010 af aan de acteursopleiding van ArtEZ Toneelschool Arnhem.
Voorafgaand volgde Chiem de internationale theatervooropleiding bij ITS DNA in Amsterdam.

Theater

Tijdens zijn opleiding speelde Chiem o.a. in Midzomernachtsdroom, regie: Marcus Azzini van Toneelgroep Oostpool, de eigen voorstellingen Vlak Voordat Ik Nu Zei, begeleiding: Willem de Wolf en Picasso, begeleiding: Jacob Derwig, Kees de Jongen, regie Liesbeth Colthof van de Toneelmakerij. Zijn afstudeervoorstelling Blue Remembered Hills werd geregisseerd door Sarah Moeremans.
Na zijn afstuderen speelde Chiem o.a. in De Grote Manipulatieshow, regie: Isil Vos van TG42, De Storm, regie: Liesbeth Colthof, Clyde en Bonnie, regie: Ad de Bont, beide voorstellingen waren van de Toneelmakerij.
Ook was Chiem te zien in Terrorisme, regie: Maren Bjorseth (winnares Ton Lutz Award 2012), Mehmet de Veroveraar, regie: Liesbeth Colthof van de Toneelmakerij, Crisis in het Sprookjesbos, regie: Maud Dolsma, Parade voorstelling TG 42 en de hoofdrol in Pinokkio, regie: Liesbeth Colthof van de Toneelmakerij.
In 2014 was Chiem te zien in de reprise van De Storm van de Toneelmakerij, De Onrendabelen van Theater Oostpool en Op de bodem van Orkater.
Vorig jaar ging Chiem in reprise met voorstelling ‘De Onrendabelen’ van Theatergroep Oostpool en speelde hij in Oost/West van Kat op het spek.
Tijdens Oerol speelde Chiem in ‘De Ilias’ van Toneelgroep Oostpool.
Afgelopen seizoen was hij te zien in het derde deel van de drieluik van Joeri Vos bij Toneelgroep Oostpool: De Lankmoedigen en in ‘Lear’ van de Toneelmakerij.

Afgelopen seizoen speelde Chiem in ‘The Intelligent Homosexual’s Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo’ van Toneelgroep Oostpool, regie Marcus Azzini. Onlangs was Chiem te zien in Robin Hood van Toneelgroep Oostpool.
Op dit moment is Chiem met De Revolutionairen, regie: Eline Arbo van Toneelschuur Producties te zien.

Televisie

Op tv was Chiem te zien in o.a. Van God Los (BNN), Johan – Logisch is anders (als Ronald Koeman) (VPRO), Danni Lowinski 2 (SBS 6), Smeris (BNN),  Toon (KPN), de pilot De Zuidas en in Moordvrouw (RTL4).

Ook speelde Chiem de hoofdrol van Johnny de Graaf in de nieuwe serie Voetbalmaffia van KRO/NCRV/BING, regie: Mark de Cloe. Onlangs werd bekend gemaakt dat deze serie verkocht is aan Rusland.
Chiem speelde in de film De Zevende Hemel, regie: Job Gosschalk en in de film Lena van Christophe van Rompuy.

Ook speelt hij de hoofdrol in de korte film Ongelukje (De Ontmoeting), regie: David Cocheret en geproduceerd door Doogle Productions en de televisiefilm Free Fight (One Night Stand 13), regie: Sven Bresser en geproduceerd door IJswater Films. De laatste twee gaan later dit jaar in premiere op het Nederlands Film Festival. Voor zijn rol met Aleksej Ovsiannikov is Chiem genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Acteur Televisiedrama.

Foto's

Video's
Andere TvC'ers