Bente van den Brand

Opleiding

Bente studeerde in 2006 vervroegd cum laude af met een Bachelor of Arts diploma, richting Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Na enige jaren in het werkveld kwam ze terug naar Fontys om in 2012 haar Master of Music diploma Muziektheater in ontvangst te nemen. In dat jaar rondde Bente tevens De Jaargang van Kemna Training af.

Theater

Na het afronden van haar Bachelor begon Bente als swing en understudy Jane in de musical Tarzan van Joop van den Ende Theaterproducties. Ze speelde deze voorstelling bijna 300 keer toen Chantal Janzen met zwangerschapsverlof ging en zij first cast Jane werd. Bente speelde de rol van Jane tot het doek viel in mei 2009. Daarna speelde ze de rol van Gamila in de populaire jeugdtheatervoorstelling Mega Mindy van Studio 100. In 2012 speelde Bente in de grote musicalsensatie Soldaat van Oranje, regie; Theu Boermans van New Productions waar zij vanaf 2013 de vrouwelijke hoofdrol van Charlotte vertolkte.

In 2015 speelde Bente de rol van Linda in de musical Hartsvrienden van Van Lambaart Entertainment. Voor deze rol werd ze genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste vrouwelijke bijrol in een grote productie.

Daarna was Bente opnieuw te zien in de voorstelling Soldaat van Oranje als Charlotte en speelde ze in Dolfje Weerwolfje, Dummie de Mummie en Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks van Rick Engelkes Producties.

Televisie

Bente speelde gastrollen in Dokter Tinus en Flikken Maastricht, was te zien als finalist in het SBS-6 programma The Sing-Off met haar groep Jade en als finalist in het programma Op zoek naar Mary Poppins. Ook was ze in 2015 te zien in de film Mannenharten 2, regie Marc de Cloe van NL Film in samenwerking met RTL Entertainment.

Overig

Bente spreekt veel commercials en tekenfilms in.

Foto's

Geluidsfragmenten

VO National Academic VO Samenkomen

Video's
Andere TvC'ers