Over TvC Agency

TvC Agency is opgericht door Tsilla van Coevorden.

Tsilla (1979) groeide op in Amsterdam en behaalde in 1998 haar diploma aan het Vossius Gymnasium. Hierna vertrok Tsilla naar Los Angeles, waar zij in 2001 afstudeerde aan The American Academy of Dramatic Arts. Vervolgens werd zij gevraagd om onderdeel te worden van de prestigieuze AADA Third Year Production Company, mede mogelijk gemaakt door een volledige beurs van de VandenEnde Foundation, en speelde zij o.a. in de regie van James Luisi (Emmy-winnaar) en in het bekende Tiffany Theatre op Sunset Boulevard.

In 2002 ging Tsilla werken voor Endemol USA (West Hollywood) als Production Accountant en assistent van de Chief Financial Officer. Tussen 2002 en 2005 was zij verantwoordelijk voor de boekhouding van nieuwe programma’s zoals Extreme Makeover Home-Edition, The Next Great Champ, Performing As (Soundmixshow) en vele pilots.

Na haar terugkomst in Nederland, begon Tsilla haar tweede acteurs opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Vanaf 2010 werkt Tsilla als agent, eerst als partner in het agentschap BBMA en vanaf 2014 onder haar eigen naam.

Het agentschap biedt mij de ultieme mogelijkheid mijn liefde voor het vak en het plezier in het werken met acteurs te combineren, waarbij ik mijn talent voor organisatie, logistiek en relevante financiële kennis optimaal kan inzetten.

Tsilla behartigt de zakelijke belangen van acteurs, theatermakers en kleinkunstenaars en biedt daarbij een op maat gemaakt intensief begeleidingstraject aan.

TvC Agency is aangesloten bij de Nederlandse Agenten Associatie en de Dutch Academy for Film

TvC Agency
Tsilla van Coevorden
Tel nr. +31 6 24284141

KVK nr. 34390851
BTW ID. NL001600316B80

E-mail: info@tvcagency.nl