TvC'ers

TvC Agency

Contact

TvC Agency is aangesloten bij de Nederlandse Agenten Associatie
TvC Agency is aangesloten bij de Dutch Academy for Film

TvC’er Marije Gubbels met ‘Edward Scharenhand’

Op 1 oktober is de voorstelling ‘Edward Scharenhand’ van TvC’er Marije Gubbels in première gegaan.
Zie hier twee recensies van de voorstelling.

Volkskrant ****: ”Marije Gubbels pakt de handschoen op, om van deze cultfilm jeugdtheater te maken. Dat doet ze (bijna) net zo vervreemdend, sprookjesachtig en dubbelzinnig als het origineel. Met bovendien een actuele onderlaag.”

Theaterkant ****:
In wat volgt, is voor ouders de film van Burton duidelijk te herkennen, terwijl kinderen een duister en onderhoudend sprookje voor alle leeftijden zien dat echt spannend durft te zijn én in tegenstelling tot de meeste sprookjes niet alleen maar goed afloopt. De religieuze verwijzingen in de bewerking van regisseur Marije Gubbels zijn overduidelijk en al in de eerste scène is zowel een duif als een kaars te zien. Zonder daar de nadruk op te leggen, laat Edward Scharenhand ook de hypocriete keerzijde zien: idealistisch en gul willen zijn, maar dit vooral ter meerdere eer en glorie van jezelf of onder het mom van veiligheid ‘oppakken en uitzetten’ propageren.

Zie hier de speellijst.

error: Op de inhoud en afbeeldingen op deze site rust auteursrecht. Voor gebruik van het (beeld)materiaal kunt u contact opnemen met tsilla@tvcagency.nl