TvC'ers

TvC Agency

Contact

TvC Agency is aangesloten bij de Nederlandse Agenten Associatie
TvC Agency is aangesloten bij de Dutch Academy for Film

Regiedebuut TvC’er Dewi Reijs geselecteerd voor Cannes!!

FILM DEBIEL GESELECTEERD VOOR SHORT FILM CORNER IN CANNES

Amsterdam / Rotterdam, 22 april 2016

De korte film DEBIEL van regisseur Dewi Reijs is geselecteerd voor de Short Film Corner van het Filmfestival in Cannes. De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor de verstandelijk gehandicapte Turkse Rahima Güngor (26) en Emmy-winnares Maryam Hassouni. De film is het regiedebuut van actrice en theatermaakster Dewi Reijs, die ook het scenario schreef. 

DEBIEL gaat over Yildiz, een verstandelijk beperkt meisje dat door toeval terecht komt op de catwalk van een grote modeshow. Op die dag gaat haar grootste wens in vervulling. 

De hoofdrol Yildiz wordt gespeeld door de 26-jarige Rahime Güngor. Ze is van Turkse komaf en is zelf verstandelijk beperkt.  Samen met regisseur Dewi Reijs heeft zij twee maanden lang twee keer per week gerepeteerd om deze rol te kunnen spelen. De andere hoofdrol wordt vertolkt door Maryam Hassouni, bekend van o.a. DUNYA & DESI, SHOUF SHOUF HABIBI en OFFERS, waarvoor ze een Emmy Award won.

In de film spelen ondermeer topmodel Sylvia van der Klooster die als actrice haar debuut maakt in een kleine, maar belangrijke bijrol. Andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Ergun Simsek (ZEG ‘NS AA, ONM, VUURZEE, TITA TOVENAAR, SPANGAS), Annemieke Bakker (ALLES IS LIEFDE, NEW KIDS TURBO, GOOISCHE FRIETEN) en DENNIS OVEREEM (o.a. FASHION PLANET, ONDERWEG NAAR MORGEN, BITCHES).

In de Short Film Corner draaien jaarlijks zo’n 2.000 korte films die voldoen aan ‘cinema artistic values’, zoals het festival dit noemt op haar website.

Reijs schreef eerder het scenario voor de korte films DE HEILIGE MAAGD en PERJALANAN en is als actrice momenteel te zien bij Toneelgroep Amsterdam in DE STILLE KRACHT onder regie van Ivo van Hove. In het najaar speelt Reijs in de speelfilm EEN ECHTE VERMEER van regisseur Rudolf van den Berg (o.a. TIRZA, SUSKIND) de vrouw van meestervervalser Han van Meegeren.

DEBIEL is geproduceerd door In-Soo Radstake van In-Soo Productions (o.a. HET BOMBARDEMENT, SPION VAN ORANJE, HET GEHEIM VAN DE HEMA, PARRADOX) in coproductie met het Rotterdamse multimediaplatform Bogue.nl en is financieel ondersteund door Dienst Kunst & Cultuur Rotterdam, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Nationaal Fonds ‘het Gehandicapte Kind’ (Stinafo) en middels een crowdfundcampagne bij Voordekunst.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/debielfilm

 

error: Op de inhoud en afbeeldingen op deze site rust auteursrecht. Voor gebruik van het (beeld)materiaal kunt u contact opnemen met tsilla@tvcagency.nl