Roosmarijn Luyten

RM07

Opleiding

Roosmarijn studeerde in 2001 af aan de Academie voor Kleinkunst (nu: ATKA), en heeft tijdens deze opleiding extra danslessen (jazz) gevolgd aan de Opleiding Docent Theaterdans van dezelfde Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Theater

Roosmarijn speelde Helena in Een Midzomernachtsdroom bij Opus One, in de musical Foxtrot (regie Ruut Weissman), bij OrkestMaxTak in de muziektheatervoorstelling Hats!, in de door Def P. ‘verrapte’ Shakespeareklucht MCShake bij Theatergroep ZEP, ze danste in De Grote Drie van De Vliegende Panters en zong met Youp van ’t Hek.
Van 2008 tot en met 2013 speelde Roosmarijn bij TGMax (tegenwoordig Maas Theater en Dans) en was ze te zien in de Beatles-voorstelling HELP, in de titelrol in Kortjakje, in Maanvirus, en als Tinkelbel in de voorstelling Peter Pan Was Hier (2008 & reprise 2013), alle in regie van Moniek Merkx.
In seizoen 2014-15 speelde zij Rachel Hazes in de musical Hij Gelooft In Mij (regie Ruut Weissman). Het jaar daarvoor was ze in diezelfde musical alternate voor Friedel van Galen en coverde ze alle sprekende vrouwenrollen.
Roosmarijn speelde afgelopen zomer op De Parade in de voorstelling LEUK van BonteHond. Vorig seizoen speelde Roosmarijn de reprise van de familiemusical Dolfje Weerwolfje.
Op dit moment is Roosmarijn te zien in de Musical De Marathon, regie: Job Gosschalk.

Televisie/Film

Ze speelde in de film Sonny Boy van Maria Peters, in de NPS-Kort Naakt van Albert-Jan van Rees en Diederik Ebbinge, in de tvfilm Vrijdag de Veertiende: Van Huis Uit van Marc Nelisse, en had gastrollen in tv-series als Toscane, All Stars, Spoorloos Verdwenen, Keijzer & De Boer Advocaten en Voetbalvrouwen. Het afgelopen jaar had Roosmarijn gastrollen in Als De Dijken Breken, Flikken Rotterdam, De Mannen Van Dokter Anne, Moordvrouw en JEUK. En Roosmarijn was te zien in de muzikale speelfilm De Zevende Hemel van Job Gosschalk.

Overig

Verder speelde Roosmarijn 2 zomers op De Parade en 3 seizoenen in het land met FiveEasyPieces, een muzikaal gezelschap opgericht door haarzelf en 4 klasgenoten, waarmee ze twee CD’s opnam met door Theo Nijland voor hen geschreven nummers. Ook zingt ze bij het B-Movie Orchestra.

Foto's

Andere TvC'ers