John ter Riet

1

Opleiding

John studeerde in 2009 af aan de opleiding Muziektheater van het Fontys Conservatorium te Tilburg. Daarvoor volgde hij drie jaar lessen aan de Music All Factory. 


Aan het Conservatorium kreeg hij zanglessen van o.a. Edward Hoepelman, spellessen van o.a. Marc Krone en Julia Bless en danslessen van o.a. Caroline Neijendorff en Danielle Waijers.
Hij liep stage in Joe, de hemel kan wachten van het M-Lab in de rol van commandant Spijker, regie: Koen van Dijk. Aansluitend was hij te zien in de Joop van den Ende productie Sunset Boulevard, regie: Paul Eenens. Theater

Na zijn afstuderen speelde John de hoofdrol van de houthakker in de Efteling productie Spookjesboom de Musical, regie: Hetty Feteris.John maakte deel uit van de originele cast in de langstlopende Nederlandse musicalproductie Soldaat van Oranje, regie: Theu Boermans. In het seizoen 2012/2013 was John zowel te zien als de vader, professor Dillamond en de Tovenaar van Oz in Wicked in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Daarna keerde John voor een korte periode terug naar Soldaat van Oranje. 


In 2014 treedt John op als één van de vier solisten in de internationale concerten From Berlin to Broadway, onder leiding van Dirk Brossé.


In 2015 speelde John de rol van Collins in RENT van het M-Lab, regie: Daniël Cohen. Voor deze rol is John genomineerd voor de Musical Awards in de categorie beste mannelijke bijrol in een kleine musical.

Televisie

Op TV was John te zien in meerdere commercials en speelde hij een gastrol in GTST. Onlangs was John met een gastrol te zien in de serie De Fractie van de VPRO.
John zal te zien zijn in de film de Zevende Hemel van Job Gosschalk. En komend seizoen speelt John mee in de nieuwe VARA-serie ‘Jeuk’.

Overig

Naast spelen en zingen ontwikkelt John ook zijn eigen theatervoorstellingen en schrijft hij liedteksten. Zo stond zijn voorstelling De Jacht op de Gouden Leeuw op SAIL 2010.

Foto's

Video'sAndere TvC'ers