Daan Colijn

Processed with VSCO with a6 preset

Opleiding

Daan Colijn studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.
Tijdens zijn opleiding speelde Daan in de film De Storm en liep hij stage bij Bos theaterproducties in de voorstelling Schateiland en de voorstelling Power van Toneel groep de Appel waarmee hij toerde door Zuid-Afrika. Hij studeerde af met de voorstelling Wust en zijn eigen locatievoorstelling Ondragelijk.

Theater

Na zijn afstuderen speelde Daan op het ‘Linz 09 European capital of culture festival’ in Oostenrijk, de rol van Mortimer in Maria Stuart. Voor 1.5 jaar speelde hij de rol van Paul in de musical hit Soldaat van Oranje. In 2016 was hij o.a. te zien in de Parade voorstelling Limonov van de Ulrike Quade Company en in de hilarische familievoorstelling De Gelaarsde Poes bij het Ro Theater onder regie van Pieter Kramer.

Televisie

Op TV speelde Daan een van de hoofdrollen in de jeugdserie Raveleijn, Holland’s Next Talkshow en in de OneNightStand Lang zal ze leven. Daarnaast is hij o.a. te zien in de films Magistratus, Het Lot van Tom, Scar Tissue en Harrier. En afgelopen seizoen was Daan met een gastrol te zien in CMC van RTL.
Op dit moment zijn de opnames voor het tweede seizoen van CMC in volle gang, waarin Daan met een terugkerende rol te zien zal zijn.

Overig

Als jonge theatermaker was Daan onderdeel van Atelier Oerol op Terschelling. Als regisseur is hij o.a. verantwoordelijk voor de voorstellingen Koffie en Cake (Over het IJ festival), Louter Kabouter (Oerol), OMA (Krakeling), Creaturen (Over het IJ/5D Festival) en won met het theatercollectief Club Silenzio in 2012 de Fringe Silver Award waarna in 2013 de voorstelling Club Silenzio in Space werd gemaakt. In 2014 maakte hij samen met Thijs Meuwese de interactieve online film Arcade voor VPRO Dorst.

Daan is een bariton en heeft een dans achtergrond (vooropleiding: Dansacademie Lucia Marthas).

Foto's

Video's
Andere TvC'ers