Chiem Vreeken

1

Opleiding

Chiem studeerde in 2010 af aan de acteursopleidig van ArtEZ Toneelschool Arnhem.
Voorafgaand volgde Chiem de internationale theatervooropleiding bij ITS DNA in Amsterdam.

Theater

Tijdens zijn opleiding speelde Chiem o.a. in Midzomernachtsdroom, regie: Marcus Azzini van Toneelgroep Oostpool, de eigen voorstellingen Vlak Voordat Ik Nu Zei, begeleiding: Willem de Wolf en Picasso, begeleiding: Jacob Derwig, Kees de Jongen, regie Liesbeth Colthof van de Toneelmakerij. Zijn afstudeervoorstelling Blue Remembered Hills werd geregisseerd door Sarah Moeremans.
Na zijn afstuderen speelde Chiem o.a. in De Grote Manipulatieshow, regie: Isil Vos van TG42, De Storm, regie: Liesbeth Colthof, Clyde en Bonnie, regie: Ad de Bont, beide voorstellingen waren van de Toneelmakerij.
Ook was Chiem te zien in Terrorisme, regie: Maren Bjorseth (winnares Ton Lutz Award 2012), Mehmet de Veroveraar, regie: Liesbeth Colthof van de Toneelmakerij, Crisis in het Sprookjesbos, regie: Maud Dolsma, Parade voorstelling TG 42 en de hoofdrol in Pinokkio, regie: Liesbeth Colthof van de Toneelmakerij.
In 2014 was Chiem te zien in de reprise van De Storm van de Toneelmakerij, De Onrendabelen van Theater Oostpool en Op de bodem van Orkater.
Afgelopen jaar ging Chiem in reprise met voorstelling De Onrendabelen van Theatergroep Oostpool en speelde hij in Oost/West van Kat op het spek.
Tijdens Oerol speelde Chiem in ‘De Ilias’ van Toneelgroep Oostpool’.
Afgelopen seizoen was hij te zien in het derde deel van de drieluik van Joeri Vos bij Toneelgroep Oostpool: De Lankmoedigen.
Op dit moment speelt Chiem in ‘Lear’ van de Toneelmakerij.

Televisie

Op tv was Chiem te zien in o.a. Van God Los (BNN), Johan – Logisch is anders (als Ronald Koeman) (VPRO), Danni Lowinski 2 (SBS 6) en Smeris (BNN) van en speelde hij mee in de film Lena van Christophe van Rompuy.
Op dit moment is Chiem te zien in de film De Zevende Hemel, regie: Job Gosschalk. Chiem speelt in de series Toon (KPN), de pilot De Zuidas en in Moordvrouw van RTL4.
Komend najaar is Chiem te zien in de hoofdrol van Johnny de Graaf in de nieuwe serie Voetbalmaffia van KRO/NCRV/BING, regie: Mark de Cloe.

Foto's

Video's


Andere TvC'ers